Jeg er uddannet stresscoach hos Forebyg Stress, og har igennem en længere årrække været praktiserende coach indenfor Beskæftigelsesområdet, hvor jeg blandt andet har arbejdet med stresscoaching.
Har du symptomer på stress eller ønsker at forebygge stress og mangler effektive redskaber til at håndtere din situation, kan et stresscoaching forløb hos mig, være den forskel der gør en forskel, for dig.
Balancen mellem stress og trivsel kan være hårfin. Er du i en stresstilstand handler det ofte om, at noget omkring dig ikke er som det skal være, og der opleves ubalance mellem det, vi føler vi burde kunne, og det vi føler, vi faktisk kan.
Det kan være du har for meget om ørene, men kan også handle om ”hvordan du har det”, med det du har omkring dig og den hverdag du færdes i.
Jeg har i løbet af årene haft mange, mange stressramte i coachingforløb, og jeg ved jeg kan hjælpe dig. Sammen er vi nysgerrige på din stress og trivsel og ikke mindst hvem du er. I forløbet arbejder vi med relevante øvelser og redskaber, der alle har til formål at minimere din stresstilstand, og i stedet arbejde henimod en hverdag i trivsel. Vi er alle forskellige og forløbet tager udgangspunkt i dig og din situation og designes efter behov.
Stress
Vi oplever alle stresssymptomer hver dag, og kortvarig stress er ikke i sig selv farligt. Problemerne opstår, hvis vi over en længere periode befinder os i en tilstand af stress.
Stress har stor indflydelse på vores livskvalitet, og stress på jobbet påvirker privatlivet og omvendt. Det er derfor vigtigt at få bedt om hjælp så snart du opdager, det måske har ramt dig. Langvarig stress kan medføre risiko for udvikling af mere livstruende sygdomme, så oplever du alvorlige stresssymptomer, bør du vende med egen læge om du har brug for hjælp. Her kan stresscoaching eller psykoterapeutiske samtaler også være en hjælp eller et supplement.
Det vigtigste er, at du får rakt ud efter hjælp før du kommer for langt ud!
Stresssymptomer
Kroppens reaktion på overbelastning kan komme til udtryk som både fysiske, psykiske, adfærdsmæssige og kognitive symptomer. Vi kan godt være ramt af stress, uden selv at opleve os som stressede, og her kan det være vores nærmeste omgivelser, der gør os opmærksomme på stressen. Længerevarende stress kan ubehandlet, udvikle sig til psykiske lidelser som angst og depression, vi kan opleve negative tanker om os selv og vores realitetssans kan være blive forstyrret.
Akut stress: Midlertidig hjertebanken, midlertidig rysten eller tics, sveder, tørhed i munden, sommerfugle i maven, knugen i brystet og maven, tissetrang og anspændthed.
Moderat stress: Træthed, sover dårligt, tankemylder, uro i kroppen, indre modstand/modvilje, irritabel, let til tårer, indesluttet.
Alvorlig stress: Glemmer ting, fraværende, sygdom forværres, ufoklarlige smerter, aggressiv/mindre social, større forbrug af stimulanser, mave/tarm problemer, blødningsforstyrrelser, manglende selverkendelse.
Det kan være svært at tale om stress, for slet ikke at tale om, at bede om hjælp til at håndtere vores situation.
Det kan føles som et nederlag og være skamfuldt, også fordi vi allerede føler os helt utilstrækkelige.
Stress bliver ikke værre af, at vi taler om det – tværtimod. Tænk på det, som en vigtig måde at tage ansvar for dig selv på.
At være fanget i stress kan opleves både smertefuldt og dybt frustrerende, men med det rigtige fokus og relevante redskaber, kan stress faktisk vendes til positiv personlig udvikling, som for nogle bliver livsændrende…
Psykoterapeut MPF og Certificeret Stresscoach
Bettina Münster Graahede
KONTAKT MIG
Har du spørgsmål eller brug for mere info så kontakt mig gerne i dag.
Book en tid hos mig og få mulighed for den forandring du har brug for.